5 tips voor het kiezen van de beste CRM-software

Leestijd: ongeveer 3 minuten 10 november 2020 0 reacties

Tip: gebruik een CRM systeem voor een goed overzicht van al je relaties. Top 2:
(1) Silvasoft.nl  (2) AFAS

 

Het kiezen van de juiste CRM-software is geen eenvoudige opgave. De keuze heeft een grote impact op diverse afdelingen en processen in je bedrijf en het is dan ook van het grootste belang dat je de keuze afstemt op hun noden, wensen en verwachtingen. We geven je vijf tips mee om de juiste keuze te maken.

# 1. Kijk naar de voor- en nadelen van elke oplossing

Je hebt de keuze tussen twee oplossingen, namelijk SaaS (Software as a Service) en on-premise. Wat de juiste oplossing is, is voor ieder bedrijf anders. On-premise-software is bijvoorbeeld een goed idee wanneer je onderneming heel hoge beveiligingseisen heeft en gegevens beter lokaal blijven, maar verder kent het ook veel nadelen. Zo is het veel duurder, zowel in aanschaf als in onderhoud.

Voor de meeste ondernemers zal SaaS dan ook een betere keuze zijn. Hierbij neem je de software als een dienst af. Jij werkt in de cloud en de cloudaanbieder maakt de software en zorgt dat alles blijft draaien. Je rolt het veel eenvoudiger uit, het is goedkoper en het is overal toegankelijk. Daarnaast is het vaak ook heel goed schaalbaar en hoef je je geen zorgen te maken over verdere ontwikkelingen. Wel leg je veel verantwoordelijkheid in de handen van de cloudleveranciers waardoor je maar beter weet met wie je in zee gaat.

# 2. Vertrek vanaf je eigen noden

De mogelijkheden van CRM-software zijn soms heel verregaand en je hebt ze heus niet altijd allemaal nodig. Breng in ieder geval wel even in kaart wat voor jou belangrijk is en welke functies, integraties of koppelingen niet mogen ontbreken. Hierbij betrek je verantwoordelijken van verschillende afdelingen. Breng ten slotte ook potentiële toekomstige verwachtingen in kaart. Wat je nu niet nodig hebt, kan je volgend jaar wel nodig hebben. En dan moet je eenvoudig kunnen opschalen.

Alles in kaart gebracht? Via deze website selecteer je eenvoudig wat jij belangrijk vindt en krijg je meteen goede CRM-leveranciers te zien.

# 3. Zoom in op het bedrijf achter de CRM-leverancier

Zoals hierboven aangehaald ben je sterk afhankelijk van de cloudleverancier. Je gebruikt niet zomaar software, maar gaat een samenwerking aan. Ga daarom ook even na wie er achter de software zit. Surf eens op de website, download financiële rapporten en lees vooral voldoende reviews. Dankzij reviews kan je ongelofelijk veel leren over de klantendienst, het contact met het bedrijf en de problemen die gebruikers ervaren.

Via deze website vind je eenvoudig reviews van echte gebruikers. Wees wel altijd voldoende kritisch en realiseer je dat niet alle reviews even objectief zijn. Zo zijn mensen meer geneigd om negatieve reviews te posten. En zo zijn sommige negatieve reviews het gevolg van onrealistische verwachtingen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Zoek eerder naar de trend achter reviews en probeer ze altijd in de juiste context te plaatsen.

# 4. Prijzen diepgaander vergelijken

Op basis van voorgaande criteria houd je nog een aantal opties over. Vaak zal de prijs dan een bepalende factor zijn. Op deze website zijn de vanaf-prijzen weergegeven en dit om de simpele reden dat de prijs vaak niet zo eenvoudig te vergelijken is. Sommige leveranciers werken bijvoorbeeld met basispakketten en laten je bijbetalen per extra gebruiker of integratie. Ook andere zaken zoals trainingen of support zijn vaak niet in de prijs begrepen. Maak daarom zelf een gedetailleerde vergelijking.

# 5. CRM-software uitproberen

Ten slotte raden we aan om eerst altijd even de CRM-software uit te proberen. Bij steeds meer CRM-softwareleveranciers is het mogelijk om een gratis proefaccount aan te vragen en de software gedurende een beperkte periode uit te proberen. We hebben steeds aangegeven of een proefaccount mogelijk is en we verwijzen je meteen door naar de desbetreffende internetpagina.

CRM software van Silvasoft

CRM software van Silvasoft

De best gewaardeerde crm systemen van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft CRM systeem € 3,95
Ongelimiteerd
Inclusief app
30 dagen gratis
(14 reviews)8.4/10
CRM in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
Sales automation
+ Boekhouding & HRM
(5 reviews)8.8/10
SuperOffice CRM systeem € 44,- p/m
Incl. agenda & e-mail
30 dagen gratis
Deskundige helpdesk

Vergelijk alle crm systemen op prijs, reviews en functies!

Tags:

CRM-leverancier, CRM-noden

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie