Hoe kies je een geschikt CRM-systeem?

Leestijd: ongeveer 2 minuten 2 juli 2020 0 reacties

Tip: gebruik een CRM systeem voor een goed overzicht van al je relaties. Top 2:
(1) Silvasoft.nl  (2) AFAS

CRM en ICT gaan altijd hand in hand. Enkel op die manier is het mogelijk om de diverse onderdelen van het bedrijf met elkaar te verbinden en van de voordelen van CRM te genieten. Een CRM-systeem haalt informatie op uit alle contactkanalen, koppelt het met verschillende afdelen, ontvangt en stuurt gegevens naar het warehousemanagementsysteem en voorziet ook koppelingen met diverse transactie-, product- en documentsystemen. Hierbij zijn er verschillende CRM-oplossingen mogelijk. Wij leggen ze uit en geven aan hoe je de juiste keuze maakt.

Geïntegreerd CRM-systeem

Bij een geïntegreerd CRM-systeem beschik je meteen over alle essentiële CRM-functies. Het heeft gebruiksgemak als grootste voordeel en zorgt ervoor dat je slechts één aanspreekpunt hebt. Dergelijke CRM-systemen zijn vaak modulair uit te breiden waardoor je enkel betaalt voor wat je nodig hebt. Bovendien komen er steeds meer branchespecifieke geïntegreerde CRM-systemen op de markt, bijvoorbeeld voor de gezondheidszorg. De implementatie van het CRM-systeem verloopt bovendien sneller en het is gewoon toegankelijker voor kleine ondernemingen. Het nadeel is dan weer dat maatwerk vrijwel niet mogelijk is en dat je CRM-strategie daardoor tegen beperkingen aanloopt.

De CRM-systemen die wij vergelijken zijn allemaal geïntegreerde CRM-systemen. Vergelijk geïntegreerde CRM-systemen en kies het CRM-systeem waarmee je het meeste uit je CRM-strategie haalt.

Best of breed-CRM-systemen

Bij een geïntegreerd CRM-systeem beschik je meteen over alle functionaliteiten. Daarnaast is het echter ook mogelijk om functionaliteiten bij verschillende aanbieders af te nemen. Hierbij kies je telkens de module of functionaliteiten die het beste bij jouw CRM-strategie aansluiten. Bij de ene aanbieder neem je bijvoorbeeld de e-commerce-CRM-functionaliteit af terwijl je bij de andere aanbieder de telemarketing-CRM-module afneemt. Het voordeel is dat je hierdoor veel minder beperkt wordt, maar anderzijds krijg je wel te maken met verschillende leveranciers en kom je voor integratievraagstukken te staan.

CRM-systeem op maat

Ten slotte kan je ook een CRM-systeem op maat (laten) bouwen. Op die manier heb je een CRM-systeem op maat van je CRM-strategie en niet omgekeerd. Voor grote organisaties is een CRM-systeem op maat interessant, maar voor kleinere organisaties niet. Je kijkt immers tegen torenhoge kosten aan, zowel wat de ontwikkeling als het onderhoud betreft. Bovendien verloopt de integratie vaak minder vlot en moet je zelf kennis in huis halen om eventuele problemen op te lossen.

Welk CRM-systeem kies ik?

Die vraag kunnen we niet zomaar voor jou beantwoorden. Wij selecteerden een handvol erg goede CRM-systemen, maar daarnaast zijn er nog honderden alternatieven en kan je altijd een CRM-systeem op maat laten maken. Veel is afhankelijk van het budget en je CRM-strategie. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat je verschillende CRM-strategieën hebt, bijvoorbeeld voor particuliere klanten en zakelijke klanten, en dat je daardoor ook verschillende CRM-systemen nodig hebt. Kijk daarom in de eerste plaats altijd naar je CRM-strategie en welke CRM-functies je daarvoor nodig hebt.

Ga in ieder geval niet blindelings in op verkoperspraatjes en demonstraties maar stel vooraf eisen en knock-out-criteria op, maak een longlist met kandidaten, werk verder naar een shortlist en ga vervolgens op zoek naar de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Staar je daarbij niet blind op gebruikskosten of licentiekosten want vaak is het totale kostenplaatje veel hoger: een CRM-systeem met een hogere licentiekost dat zich eenvoudiger laat integreren weet zichzelf vaak snel terug te verdienen.

CRM software van Silvasoft

CRM software van Silvasoft

De best gewaardeerde crm systemen van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft CRM systeem € 3,95
Ongelimiteerd
Inclusief app
30 dagen gratis
(14 reviews)8.4/10
CRM in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
Sales automation
+ Boekhouding & HRM
(5 reviews)8.8/10
SuperOffice CRM systeem € 44,- p/m
Incl. agenda & e-mail
30 dagen gratis
Deskundige helpdesk

Vergelijk alle crm systemen op prijs, reviews en functies!

Tags:

CRM-software, CRM-systeem

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie