Hoe koppel ik Facebook aan mijn CRM-systeem?

Leestijd: ongeveer 2 minuten 24 april 2020 0 reacties

Tip: gebruik een CRM systeem voor een goed overzicht van al je relaties. Top 2:
(1) Silvasoft.nl  (2) AFAS

Facebook is al langer een handig platform voor adverteerders omdat je heel gericht je euro’s kan inzetten. Je koppelt je Facebookpagina eenvoudig aan je CRM-systeem om toegang te krijgen tot je leads en sneller in contact te komen met potentiële klanten. Je hoeft hiervoor geen extra software te gebruiken, maar legt de koppeling gewoon via Facebook.

Waarom Facebook koppelen aan het CRM-systeem?

Zonder de koppeling moet je telkens opnieuw een CSV-bestand genereren en downloaden om je nieuwe leads te bekijken. Via een koppeling komen je volgers rechtstreeks in je CRM-systeem terecht. Nu de klantervaring zich steeds vaker via de sociale kanalen uitstrekt, waar het hand in hand komt met de marketing en de salesafdeling, is het belangrijk om ook deze leads overzichtelijk in het CRM-systeem op te nemen en eventuele vervolgacties te plannen. Vooral in het kader van gerichte advertenties is dat niet onbelangrijk.

Hoe koppel ik mijn CRM-systeem aan mijn Facebookpagina?

Ga altijd eerst naar je Facebookpagina en klik op ‘Publicatietools’ en vervolgens op ‘Leads instellen’. In de pagina die nu verschijnt, kan je je CRM-systeem aan je pagina koppelen. Je zal in de eerste plaats even de naam van je CRM-systeem in de zoekbalk moeten intikken. Vervolgens zijn er drie opties.

In het beste geval is de CRM-integratie beschikbaar en moet je even op ‘Koppelen’ drukken. Het kan echter ook dat de CRM-integratie beschikbaar is, maar dat je via de website van je CRM-leverancier het koppelingsproces moet voltooien. Hoe het juist verloopt, verschilt van CRM-leverancier tot leverancier.

In het slechtste geval wordt de CRM-integratie niet ondersteund en kan je niet eenvoudig een koppeling voorzien. Je kan wel steeds op de knop ‘Ondersteuning aanvragen’ klikken. Facebook dient dan een integratieverzoek aan bij je CRM-leverancier, maar je weet natuurlijk niet of je CRM-leverancier daar al dan niet op in zal gaan.

Hoe kan ik de koppeling met mijn CRM-systeem opnieuw verwijderen?

Als je een nieuw CRM-systeem hebt en deze wil toevoegen, moet je eerst de vroegere CRM-koppeling verwijderen. Hiervoor ga je naar je profielinstellingen en klik je op ‘Bedrijfsintegraties’. Vervolgens ga je naar het tabblad ‘Actief’ waar je op ‘Actieve bedrijfsintegraties’ klikt. Naast elke bedrijfsintegratie staat een knopje ‘Verwijderen’. Klik op de knop ‘Verwijderen’ naast je CRM-systeem. Nu kan je een nieuw CRM-systeem toevoegen volgens bovenstaande werkwijze.

Soms biedt de aanbieder van het CRM-systeem ook een functie aan om de koppeling te verwijderen. In dat geval wordt enkel de informatieoverdracht stopgezet, maar blijft de koppeling in Facebook wel bestaan. Als je een nieuw CRM-systeem wil toevoegen, moet je nog steeds bovenstaand stappenplan doorlopen.

CRM-software voor Facebookleads vergelijken

Het is zeker niet zo dat alle CRM-software al over een integratie met Facebook beschikt. Als zo’n integratie heel belangrijk is, moet je vooraf even nagaan of het al dan niet is voorzien. Wij bieden een eenvoudige vergelijkingstool voor CRM-software aan waarmee je eenvoudig de mogelijkheden en koppelingen nagaat. Ook vind je meteen handige reviews en reacties van bestaande klanten. Vergelijk vandaag nog CRM-software en voorzie een koppeling met Facebook.

CRM software van Silvasoft

CRM software van Silvasoft

De best gewaardeerde crm systemen van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft CRM systeem € 3,95
Ongelimiteerd
Inclusief app
30 dagen gratis
(14 reviews)8.4/10
CRM in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
Sales automation
+ Boekhouding & HRM
(5 reviews)8.8/10
SuperOffice CRM systeem € 44,- p/m
Incl. agenda & e-mail
30 dagen gratis
Deskundige helpdesk

Vergelijk alle crm systemen op prijs, reviews en functies!

Tags:

facebook, koppelingen, sociale media

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie