Problemen bij het overstappen van CRM-systeem

Leestijd: ongeveer 2 minuten 22 mei 2023 0 reacties

Tip: gebruik een CRM systeem voor een goed overzicht van al je relaties. Top 2:
(1) Silvasoft.nl  (2) AFAS

Als bedrijf is het hebben van een efficiënt en effectief CRM-systeem van onschatbare waarde. Het stelt je in staat om klantrelaties te beheren, verkoopkansen op te volgen en een beter inzicht te krijgen in de bedrijfsprestaties. Soms kan het echter dat een CRM-systeem niet langer aan de behoeften voldoet. Dan kun je overstappen naar een nieuw CRM-systeem. Dit kan een uitdagende en risicovolle onderneming zijn. Veel bedrijven lopen tegen problemen aan bij het overstappen van CRM-systeem, wat kan resulteren in verstoringen en inefficiënties. We leggen uit hoe dit komt en hoe dergelijke problemen kunnen worden voorkomen.

Het ontbreken van een duidelijke strategie

Een van de meest voorkomende redenen waarom bedrijven problemen ondervinden bij het overstappen naar een nieuw CRM-systeem is het ontbreken van een duidelijke strategie. Het is essentieel om een gedetailleerd plan te hebben dat de doelstellingen van het bedrijf en de gewenste functionaliteiten van het nieuwe CRM-systeem omvat. Neem de tijd om de bedrijfsprocessen te analyseren en om te identificeren welke specifieke functies en integraties je nodig hebt. Dit zal je helpen om de juiste keuze te maken en mogelijke obstakels te vermijden.

Onvoldoende betrokkenheid van belanghebbenden

Een ander probleem dat zich voordoet bij het overstappen naar een nieuw CRM-systeem is het gebrek aan betrokkenheid van belanghebbenden. Het is van cruciaal belang om alle relevante partijen, zoals managers, teamleiders en gebruikers, te betrekken bij het besluitvormingsproces. Door hun input te verzamelen en ervoor te zorgen dat ze het belang en de voordelen van de overstap begrijpen, vergroot je de kans op een soepele overgang en een goede acceptatie van het nieuwe systeem.

Onvoldoende opleiding en training

Een veelvoorkomende fout die bedrijven maken, is het onderschatten van de noodzaak van opleiding en training. Het is essentieel om voldoende tijd en middelen te besteden aan het trainen van de medewerkers in het gebruik van het nieuwe CRM-systeem. Dit helpt hen om vertrouwd te raken met de functionaliteiten en zorgt ervoor dat ze het systeem op de juiste manier kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat er voldoende ondersteuning beschikbaar is, zowel tijdens als na de overstap, zodat de medewerkers eventuele vragen kunnen stellen en problemen snel kunnen oplossen.

Onvoldoende aandacht voor gegevensmigratie en -integratie

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle CRM-overgang is het veilig en nauwkeurig migreren van de bestaande gegevens naar het nieuwe systeem. Het ontbreken van een gedegen gegevensmigratie en -integratie kan leiden tot verlies van waardevolle klantinformatie en inconsistenties. Het is van essentieel belang om een grondige analyse te maken van de bestaande gegevens en om ervoor te zorgen dat ze correct worden overgebracht naar het nieuwe systeem. Bovendien moet je ervoor zorgen dat het nieuwe CRM-systeem goed integreert met andere essentiële systemen die het bedrijf gebruikt, zoals e-mailmarketingtools, boekhoudsoftware en klantenservicesystemen.

Een gebrek aan testen en valideren

Het belang van grondige tests en een voorafgaande validatie van het nieuwe CRM-systeem kan niet genoeg worden benadrukt. Het is van vitaal belang om alle functionaliteiten en workflows grondig te testen voordat je het systeem volledig implementeert. Identificeer potentiële problemen, los ze op en zorg ervoor dat het systeem goed werkt en voldoet aan de bedrijfsbehoeften. Doe dit voordat je het volledig uitrolt.

CRM software van Silvasoft

CRM software van Silvasoft

De best gewaardeerde crm systemen van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft CRM systeem € 3,95
Ongelimiteerd
Inclusief app
30 dagen gratis
(14 reviews)8.4/10
CRM in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
Sales automation
+ Boekhouding & HRM
(5 reviews)8.8/10
SuperOffice CRM systeem € 44,- p/m
Incl. agenda & e-mail
30 dagen gratis
Deskundige helpdesk

Vergelijk alle crm systemen op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie