Voordelen CRM software voor ondernemers

Leestijd: ongeveer 2 minuten 11 april 2020 0 reacties

Tip: gebruik een CRM systeem voor een goed overzicht van al je relaties. Top 2:
(1) Silvasoft.nl  (2) AFAS

CRM software, ook wel bekend als Customer Relationship Management software, biedt ondernemers volop mogelijkheden om klantinteracties te beheren met zowel bestaande als potentiële klanten. Door diverse gegevens in het CRM systeem te verzamelen, zoals de klanthistorie en de klantinformatie, ontstaan er mogelijkheden om omzetgroei te stimuleren. Uiteindelijk zijn het immers de klanten die zorgen voor groei. Goede CRM software biedt veel interessante voordelen. Hieronder benoemen wij er een aantal.

1. Aankooppatronen identificeren

Goede CRM software helpt om aankooppatronen van klanten te identificeren. Hierdoor zijn verkopers beter in staat om de behoeften en voorkeuren van klanten in te zetten bij bijvoorbeeld cross-selling en up-selling. Daarnaast kan marketing ook veel beter gepersonaliseerd worden op basis van deze klant specifieke patronen. Gepersonaliseerde marketing levert gemiddeld 50 procent meer op dan marketing die niet gepersonaliseerd is.

2. Duidelijkheid over leads

Bedrijven hebben met meerdere soorten leads te maken. Niet alle leads leveren daadwerkelijk iets op. Alleen kwalitatieve leads worden omgezet in verkopen. Goede CRM software kan duidelijk aangeven op welk moment een lead is omgezet in een betalende klant. Dit geeft meer inzicht in het proces en biedt informatie over nieuwe mogelijkheden voor het omzetten van leads in betalende klanten.

3. De customer experience verbeteren

Steeds meer ondernemingen ontdekken hoe belangrijk de customer experience is en willen daarom meer aandacht besteden aan het optimaliseren van deze klantervaring. CRM software kan hier goed bij helpen. Alle informatie van (potentiële) klanten wordt verzameld en is toegankelijk voor de juiste medewerkers. Hierdoor zijn zij beter in staat om in te spelen op de emoties van de klant en dit resulteert in een betere, persoonlijkere customer experience.

Kies voor passende CRM software

CRM software helpt u om diverse takken binnen uw bedrijf te optimaliseren. Daar profiteren uw klanten van én daar profiteert u als onderneming van. Er ontstaan meer mogelijkheden om de omzet te laten groeien, waardoor iedere ondernemer waarde haalt uit het gebruik van een goed CRM systeem. Maakt u hier nog geen gebruik van, maar wilt u wel gaan profiteren van de voordelen van goed passende CRM software? Dan kunt u diverse mogelijkheden onafhankelijk vergelijken bij Cloudhints.

CRM software van Silvasoft

CRM software van Silvasoft

De best gewaardeerde crm systemen van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft CRM systeem € 3,95
Ongelimiteerd
Inclusief app
30 dagen gratis
(14 reviews)8.4/10
CRM in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
Sales automation
+ Boekhouding & HRM
(5 reviews)8.8/10
SuperOffice CRM systeem € 44,- p/m
Incl. agenda & e-mail
30 dagen gratis
Deskundige helpdesk

Vergelijk alle crm systemen op prijs, reviews en functies!

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie