Wat is goede CRM voor makelaars in de vastgoedsector?

Leestijd: ongeveer 2 minuten 20 augustus 2021 0 reacties

Tip: gebruik een CRM systeem voor een goed overzicht van al je relaties. Top 2:
(1) Silvasoft.nl  (2) AFAS

Veel CRM-systemen focussen zich op kleine bedrijven of net op grote ondernemingen. Hiermee bereikt men een groot doelpubliek dat tevreden is over de praktische oplossing. Vastgoedmakelaars hebben echter specifieke behoeften waaraan niet alle CRM-systemen voldoen. We leggen uit waarom CRM voor makelaars onmisbaar is en welke mogelijkheden het biedt. Daarnaast helpen we jou bij het vinden van de beste CRM voor makelaars.

Vastgoedmakelaars hebben behoefte aan een CRM-systeem

CRM voor makelaars bevat net dezelfde klantrelatietools als klassieke CRM-systemen. Het gaat dan om praktische oplossingen, zoals het beheren van contacten en marketing automation software. Via deze tools kan je huisbezoekers enige tijd na het huisbezoek nog even vrijblijvend contacteren. Je informeert naar hun bevindingen en je leert hoe je het vastgoed nog beter in de markt kunt zetten, terwijl je kandidaat-kopers leert kennen en op weg kunt helpen naar een juiste keuze.

Dergelijke tools zijn broodnodig. In de makelaardij spelen persoonlijke contacten met de klanten, ongeacht of het nu gaat om kandidaat-verkopers of -kopers, nu eenmaal een belangrijke rol. Makelaardij draait om het opbouwen van vertrouwen en het hoeft dan ook niet te verbazen dat een groot deel van de transacties het resultaat is van referenties en ervaringen. Daarom helpt CRM voor makelaars bij het beheren van inkomende leads en het bijhouden van interacties.

Omzetstijging realiseren met behulp van CRM-software

Daarnaast maakt CRM voor makelaars het proces ook eenvoudiger. Het is namelijk mogelijk om processen te standaardiseren. Bij vastgoedtransacties komt er heel wat papierwerk kijken en via duidelijke workflows is het mogelijk om de juiste personen op het juiste moment te contacteren. Bovendien kies je als makelaar gegarandeerd voor een omnichannelaanpak. Bij het beheren van de vele mogelijke contactpunten is centralisatie dan ook vereist. En dan is CRM voor makelaars onmisbaar. Tegelijkertijd kan je vastgoed op verschillende manieren prijzen, waarbij elke doelgroep behoefte heeft aan een andere communicatiemethode. CRM voor makelaars helpt doelgroepen op de juiste manier onder te verdelen en leads aan de juiste communicatiestrategie toe te wijzen. Hierdoor vergroot je de kans op een geslaagde vastgoedtransactie.

Naast CRM-systemen voor vastgoedtransacties bestaan er ook CRM-oplossingen voor huurder-verhuurderrelaties en voor syndicusactiviteiten. Deze CRM-systemen dragen onder meer bij aan het verhogen van de tevredenheid van mede-eigenaars en huurders. Al deze CRM-systemen helpen de communicatie te verbeteren en zijn tegelijkertijd AVG-compliant. Bovendien kan je meteen rapportages raadplegen en sta je garant voor een goede follow-up van alle huuraanvragen.

CRM voor makelaars vergelijken

De voordelen van gespecialiseerde klantrelatietools voor vastgoedbedrijven staan buiten kijf. Er zijn talloze aanbieders van CRM voor makelaars en het kiezen van het juiste CRM-systeem is niet altijd even eenvoudig. Daarom hebben we een vergelijkingstool gemaakt en helpen we jou bij het vinden van de beste CRM voor makelaars. Hierbij selecteer je zelf welke functionaliteiten voor jou onmisbaar zijn, lees je reviews en kan je meer informatie raadplegen. Daarnaast kan je gratis proefaccounts aanvragen om de CRM voor makelaars alvast even uit te proberen. Maak nu de vergelijking en kies het CRM-systeem dat bij jouw kantoor past.

CRM software van Silvasoft

CRM software van Silvasoft

De best gewaardeerde crm systemen van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft CRM systeem € 3,95
Ongelimiteerd
Inclusief app
30 dagen gratis
(14 reviews)8.4/10
CRM in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
Sales automation
+ Boekhouding & HRM
(5 reviews)8.8/10
SuperOffice CRM systeem € 44,- p/m
Incl. agenda & e-mail
30 dagen gratis
Deskundige helpdesk

Vergelijk alle crm systemen op prijs, reviews en functies!

Tags:

makelaar

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie